Log in
En wat betekent dat voor het vak van uitvaartverzorger? Zijn er nog uitvaarten in 2084? de meeste trendwatchers en uitvaartprofessionals denken dat we nog wel sterven. maar uitvaartverzorgers? die zijn misschien niet meer nodig.
Redactie

Heidi van Haastert

directeur branchevereniging BGNU:

“Bij een overlijden moet het stoffelijk overschot respectvol worden afgevoerd en nemen nabestaanden afscheid van hun dierbare. Ouderen regelen nu al zoveel mogelijk hun eigen uitvaart. Dat komt wel goed. Het vieren van het leven en het gedenken van de overledene, groots of juist klein, uitbundig of ingetogen, regelen de nabestaanden, dat komt ook wel goed. Maar hoe zorgen we ervoor dat de deelnemers na afloop van het ‘afscheidsfeest’ met een gevoel van onderlinge verbondenheid terugkijken en met een positief gevoel het rouwproces ingaan? Komt dit ook goed? Tijdens ons komende BGNUNetwerkEvent vertelt Laurens Waling van Part-up hoe uitvaarten toekomstbestendig georganiseerd kunnen worden.”

Tom Ederveen

9 Opinie Tom Ederveen RobotXperienceRobotzorg.nl:

“Met robots bij uitvaarten hebben we nog geen ervaring. Bij een uitvaart wil je echte warmte voelen, echte gastvrijheid, en die komt