Log in
Voor gecertificeerde uitvaartverzorgers begint dit jaar de Permanente Educatie, de verplichte nascholing. Maar wordt het niet tijd dat ook andere disciplines binnen de branche hiermee te maken krijgen, zoals overledenenverzorging?
John Hermse

Af en toe een dagje cursus volgen, maar dan toch maar verstek laten gaan omdat je geen tijd of geen zin hebt – dat is er met ingang van dit jaar niet meer bij in de uitvaartverzorging. Aan de studie! is het devies voor de gecertificeerde uitvaartverzorger die zeker wil zijn van zijn plekje in het register uitvaartverzorger. Zestig studiepunten moet hij halen in drie jaar.

De vrijblijvendheid is er nu wel af, waarschuwt Ton Claassen, voorzitter van Navu, dat deze zogeheten ‘Permanente Educatie’ op poten heeft gezet. “Als je de theorie en andere wetenswaardigheden niet bijwerkt, dan kun je over drie jaar niet meer in het register uitvaartverzorger staan.”

Op de Navu-website zijn al een aantal cursussen te vinden van Après la Vie en een cursus ‘communicatievaardigheden voor uitvaartleiders’ van trainingsbureau Kenneth Smit. De uitvaartverzorger die deze meerdaagse training met goed gevolg aflegt, is meteen een eind op weg met zijn Permanente Educatie, want deze cursus levert maar liefst 28