Log in
De verplichte bijscholing van het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg (NaVU) komt aardig op gang. Maar in tijden van corona snakken de cursisten naar het directe contact met collega’s.
Marjon Weijzen

Ze zijn goed op dreef”, vindt Will van Roosmalen van het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg (NaVU). Zo’n driekwart van de NaVU-geregistreerde uitvaartverzorgers heeft al punten verzameld voor de sinds begin dit jaar verplichte Permanente Educatie, terwijl toch ruim vier van de tien keurmerkhouders bij een ledenpeiling aangaf de nascholingseisen te zwaar te vinden. Binnen drie jaar moeten ze zestig Permanente Educatiepunten (PE-punten) halen om geregistreerd te blijven.

Ook aan de aanbodkant loopt het goed: er zijn al zo’n honderd activiteiten waar je PE-punten mee kunt verdienen. Opleidingsmanager Linda van Santen van Docendo merkt dat er meer belangstelling is voor de (incompany) trainingen waar PE-punten mee te verdienen zijn, zeker sinds het najaar. “We hebben al een extra cursus ‘piëteits volle verzorging’ gegeven.” Toch maakt projectmanager Van Roosmalen zich geen illusies. “In elke branche zie je dat er een groep koplopers is, en een groep die op het laatst – in dit geval najaar 2023 – pas gaat lopen om de verplichte