Log in
Eenzame uitvaarten, een luisterend oor voor mensen die niemand meer hebben als ze sterven, een hospice waar daklozen mogen blijven gebruiken. John Jansen bekommert zich om mensen die helemaal alleen aan het eind van hun leven staan.
John Hermse

Ál zijn bezittingen waren na zijn dood voor de armen, stond er op het briefje dat John Jansen kreeg van een man die het niet lang meer zou maken. “Mijnheer belde mij uit het ziekenhuis, hij wilde zijn wensen op papier zetten en deed er dat briefje bij. Dan kom je na zijn overlijden bij mortuarium Rijnstate in Arnhem en dan staat daar een big shopper met kleren en zaken als een tandenborstel. Dat was alles wat hij bezat. Hij had veel trauma’s die hij probeerde te verdringen met drugs. Zijn familie wilde niet met drugsverslaafden omgaan. Dan ben je 62 als je doodgaat en er is niemand meer. Dat is in- en intriest.”

De man had Jansen gebeld omdat hij gehoord had van zijn bedrijf Sociale Uitvaartzorg Nederland. Voor de gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar verzorgt Jansen eenzame uitvaarten. Daarnaast doet hij uitvaarten voor