Log in
Uitvaartfotografen worden vaak ingezet bij de uitvaarten van baby’s en kinderen. Bij uitvaarten van hoogbejaarden zie je ze maar zelden.
Marjon Weijzen

Om herinneringen te maken, en vast te leggen voor jonge broertjes en zusjes, worden er vaak foto’s gemaakt bij uitvaarten van baby’s. Ook bijzondere uitvaarten – een motoruitvaart, een uitvaart met een Uitvaarttruck of een buitenuitvaart, worden vaker professioneel vastgelegd. Onder 80-plussers is een uitvaartreportage nog niet in zwang. “De ouders wilden hun kinderen – oma’s kleinkinderen – vastleggen, die een stukje musiceerden”, vertelt uitvaartfotograaf Kristel Dallinga, die de 91-jarige meneer Zingstra fotografeerde bij de uitvaart van zijn vrouw.


16-17 kleinkinderen voor de stoet uit IMG_5645b2019De kleinkinderen lopen voor de stoet uit bij de begrafenis van hun opa van 63. Ze lopen van het huis van opa en oma naar de bomvolle dorpskerk waar een dienst gehouden wordt. Daarna wordt opa begraven op begraafplaats Heiderust in Rheden en is er een condoleance op een