Log in
Daadkracht. Loyaliteit. Nieuwsgierigheid. Dat zijn de kernkwaliteiten waarmee de nieuwe directeur van branchevereniging BGNU, Heidi van Haastert, de branche te lijf gaat. Het lijkt haar een prachtbaan.
Marjon Weijzen

Ze is klein van stuk, Heidi van Haastert, kordaat, levendig. Ze werd geboren in Tanzania uit een Nederlandse moeder en een Indische vader. Het huwelijk van haar ouders hield geen stand. Haar moeder keerde terug naar Nederland, haar vader vertrok weer naar Afrika. Twintig jaar geleden kwam er een overlijdensbericht uit Congo. Haar vader bleek uiteindelijk negen kinderen te hebben, “waarvan drie wit en zes zwart”, lacht ze.

De zucht naar verre landen erfde Van Haastert misschien wel van haar vader. Negen jaar geleden zegde ze haar baan op en vertrok ze voor twee jaar naar Bangladesh. Haar ogen glimmen als ze eraan terugdenkt. “Terugkomen was lastiger dan weggaan”, vertelt ze. “Als je daar kleuters op straat hebt zien zorgen voor hun broertje van anderhalf, valt het niet mee om te zien dat we ons hier druk maken over een procent loonsverhoging.”

Van Haastert is loopbaancoach, projectmanager, specialist personeel en arbeid. Ze werkte bijna tien jaar bij het CNV als