Log in
De uitvaartzorg hield zich prima tijdens de pandemie. In Nederland bleef een goed afscheid mogelijk. De overheid kende daar ook duidelijk prioriteit aan toe. Het snel gevormde crisisteam hielp daarbij. Gaat het bestuursteam coronavirus over in een nieuwe branchekoepel die één geluid laat horen of vallen we terug naar een kruiwagen kwakende kikkers?
John Hermse, Marjon Weijzen

Reconstructie Bestuursteam Coronavirus
De landelijke overheid had het OMT en in de uitvaartwereld was er ineens het Bestuursteam Coronavirus. Brancheblad Uitvaartzorg blikt met leden van dit crisisteam terug op de pandemie, en vooruit naar samenwerken in de uitvaartbranche. Een feuilleton in zes delen. Deel 6 en slot.

“Binnen het bestuursteam is nooit een onvertogen woord gevallen,” zegt Albèr Claassen op een zonnige dag in mei, vlak voor zijn tweede vaccinatie, terugblikkend op – dan ruim een jaar – bestuursteam coronavirus. Maar echt hecht werd het team toch niet. Claassen, vanachter een perspex scherm in een spreekkamer in een voormalige nonnenschool: “Als je mensen nooit fysiek ziet, krijg je toch niet het gevoel dat je een team bent. Het zou mooi zijn