Log in
Hoe zet u trends om in business? Welke kansen ziet u voor de branche? En hoe is het gesteld met uw work-life balance? Ondernemers bevraagd. deze keer locatiemanager Jans Springer van Yardenhuis van Rijswijk, die drie jaar geleden een dierenbegraafplaats begon vlak bij de bestaande begraafplaats.
John Hermse

1. Waarom is Yarden een dierenbegraafplaats begonnen in Rijswijk?

“Mensen vroegen of ze hun huisdieren bij ons konden cremeren, maar dat mag niet in een crematorium dat voor mensen bestemd is. En er zijn al dierencrematoria genoeg in de naaste omgeving, maar dierenbegraafplaatsen nog niet. Daarvoor moet je echt de stad uit. Bij ons was ruimte voor een dierenbegraafplaats in de enorme tuin bij de voormalige beheerderswoning van Begraafplaats Oud-Rijswijk. Dus zijn wij daar een dierenbegraafplaats begonnen.”

2. Wat is er bereikt?

“Een week nadat de begraafplaats open was, in 2015, was er al een eerste begrafenis, van een kat. Het is duidelijk dat mensen ons weten te vinden. In drie jaar zijn er bijna vijftig huisdieren begraven, meestal honden, daarna komen katten en konijnen. Verder liggen er nog kleine dieren als cavia’s en hamsters.

3. Welke voorzieningen biedt de dierenbegraafplaats?

“In de beheerderswoning is een speciale ruimte ingericht waar mensen afscheid kunnen nemen en de dieren ook opgebaard…