Log in
Googelen voor een uitvaartondernemer doen nabestaanden nog niet veel, eigen ervaring is leidend en de uitvaart wordt steeds persoonlijker. Noah Siebrand studeerde af op een onderzoek naar de uitvaartwensen van consumenten in Zwolle.
Marjon Weijzen

Als ik haar bel blijkt ze geveld door een hersenvliesontsteking. “Ik ben in het ziekenhuis”, zegt Noah Siebrand. Aan haar stem is het niet te horen. Het herstel gaat maanden duren, vertelt ze enkele weken later, weer thuis. Het moet enorm frustrerend voor haar zijn. Jong, ambitieus, klaar om de wereld te veroveren, dat is de uitstraling van de Kampense powergirl. Ik sprak haar vorig jaar tijdens een BGNUNetwerkEvent en was zo geïmponeerd door haar daadkracht en visie dat ik haar meteen vroeg of ze deel wilde uitmaken van onze redactiecommissie. Maar ze bedankte: ze wilde eerst een uitstap maken buiten de uitvaartwereld.

Noah Siebrand is de rechterhand van moeder Brenda bij Siebrand Uitvaartbegeleiding, het familiebedrijf dat Brenda ruim twintig jaar geleden startte in Kampen met inmiddels vestigingen in Dronten, IJsselmuiden en Zwolle. Vorig jaar studeerde Siebrand af aan Hogeschool Windesheim. Nu volgt ze een opleiding tot uitvaartbegeleider. Haar afstudeerscriptie voor de opleiding Small Business &