Log in
Herinneringsfilmpjes zijn gemeengoed bij de uitvaarten van Christine Veldhoen Uitvaartzorg. Ook in het nieuwe Yarden-crematorium in Oosterhout werpen de investeringen in beeld en geluid hun vruchten af. Bij de oven zijn muziek en lichtrituelen in opkomst.
Marjon Weijzen

“Laatst hadden we een filmpje van een opa die zijn kleinzoon leert fietsen. We hebben dat in slow motion afgespeeld, met muziek eronder. Je ziet opa omkijken, net of hij afscheid van ons neemt, en weer verder rennen naast het fietsje. Zakdoekenwerk.” Aan het woord is Gino Houtzager, locatiemanager van het nieuwe crematorium in Oosterhout, Yarden Huis van Brabant. Zijn aulamedewerkers zetten in een handomdraai – een kwartier tot drie kwartier – een presentatie voor de uitvaartdienst in elkaar. “Ook weten ze feilloos een keuze te maken tussen de dertig camerastanden van twee vaste camera’s voor de opname van de uitvaartdienst”, vertelt Houtzager trots. Dat familie met een filmpje komt om tijdens de uitvaart te draaien, komt sporadisch voor in Oosterhout. Maar het wordt gemeengoed, verwacht de locatiemanager.

Bij Christine Veldhoen Uitvaartzorg in Uden wordt in acht van de tien uitvaarten een dvd met muziek en beelden gedraaid. Het uitvaartbedrijf stelt zo’n herinneringsdvd samen op basis van door de familie