Log in
Hoe zet u trends om in business? Welke kansen ziet u voor de branche? En hoe is het gesteld met uw work-life balance? Ondernemers bevraagd. Deze keer crematorium Jonkerbos in Nijmegen, dat sinds twee jaar mortuariumfaciliteiten heeft.
John Hermse

Waarom startte u twee jaar geleden een rouwcentrum bij het crematorium?

“Je houdt altijd je ogen open voor nieuwe mogelijkheden. In deze omgeving zijn niet zoveel rouwcentra. Ons rouwcentrum heeft speciale ingang waar overledenen dag en nacht gebracht kunnen worden. Uitvaartverzorgers en vervoerders hebben een digitale sleutel waarmee ze 24 uur per dag toegang hebben tot de verzorgingsruimte en de koeling.”

Welke gevaren bedreigen de branche?

“Er zijn te veel crematoria. Zo opende Dela vorig jaar bijna bij ons om de hoek een crematorium. Hierdoor zijn er nu in een straal van nog geen acht kilometer zelfs drie crematoria. Maar wij zijn niet bang voor concurrentie, we zijn ook al jaren een vertrouwde naam in Nijmegen.”

Hoe lang bestaat de onderneming en hoe bent u erbij betrokken geraakt?

Crematorium Jonkerbos werd 34 jaar geleden geopend. In 1999 was ik op zoek naar ander werk en zag een advertentie voor algemeen assistent. Ik voelde me er heel goed bij en…