Log in
Een executeur kan opdrachtgever voor een uitvaart zijn. Zorginstellingen, bewindvoerders, gemeentes of families met moeilijke verhoudingen kunnen hem daarom vragen. “Het wordt ook steeds ingewikkelder om alles goed geregeld te krijgen in een emotioneel zware tijd.”
John Hermse

Een vrouw van in de negentig die de kamer van haar overleden buurvrouw (93) in het verzorgingshuis op moet gaan ruimen. Want de buurvrouw stond bij de zorginstelling vermeld als eerste contactpersoon. “Daar worden we dan over gebeld door die zorginstelling of uitvaartondernemer”, zegt Maarten Veerbeek. Hij is relatiebeheerder bij Partiar, executeur van nalatenschappen in Sassenheim. Het gros van hun werk bestaat uit het afwikkelen van nalatenschappen, maar Partiar krijgt steeds meer klanten aan de lijn die vragen om ook de uitvaart te regelen. De executeur neemt dan een uitvaartonderneming in de arm, wordt opdrachtgever en betaalt de rekening.

Binnen een dag leeg

Zo komt het risico niet bij de verkeerde partij te liggen, niet bij het verzorgingshuis en zeker niet die hoogbejaarde buurvrouw van de overledene. Dit jaar was Partiar al 85 keer opdrachtgever van een uitvaart. “Een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar”, geeft directeur Annemieke Wagenaar aan. “Het groeit nog steeds. Aanvragen komen uit alle hoeken, we