Log in
Alle belangrijke informatie staat steeds meer in onze telefoons, tablets en laptops. Maar hoe komen we er bij als de eigenaar van de telefoon is overleden? En moeten we dat wel willen? “Je kunt er ook erg ongelukkig van worden.”
Marjon Weijzen

Een vrouw van 40 overleed tijdens een zakenreis naar Londen. Al haar belangrijke adressen stonden in haar laptop. Haar nieuwe vriend wist het wachtwoord niet.” Koop Geersing van Yarden & Geersing Uitvaartzorg in Zeist schetst in een paar zinnen de situatie die hij op een zaterdagavond aantrof, toen hij met een uit het veld geslagen partner de uitvaart regelde van deze jonge zakenvrouw. “We moesten zo snel mogelijk al haar contacten verwittigen, ook de zakelijke.” Geersing belde Sander van der Meer van Digitale Nazorg. Die hielp ze uit de brand. “Een uur later stond hij op de stoep en de volgende dag is het hem gelukt om toegang te krijgen tot de laptop. We konden verder.”

Plotseling en onbegrepen

Het was al de derde keer dat Geersing de hulp inriep van Digitale Nazorg. De andere gevallen waren minder acuut, vertelt Geersing. “Daarbij ging het om een plotseling overlijden, waarvan een keer een suïcide.” De telefoon van de overledene