Log in
De nieuwe ombudsman uitvaartwezen heeft veel ervaring als ombudsman in verschillende gemeenten. De uitvaartbranche is nieuw voor haar.
Marjon Weijzen

Ze komt uit een Brabants ondernemersgezin. Haar moeder had een supermarkt. “Mijn familie versleet me voor gek, dat we – toen onze kinderen klein waren – een uitvaartverzekering namen. Dat dééd je niet; dat betaalde je cash.” Marliz Schellekens, sinds 1 januari de ombudsman voor het uitvaartwezen, vertelt het lachend. Inmiddels zijn haar drie kinderen volwassen; één woont er nog thuis. Van de (Dela-) verzekering heeft ze geen spijt. Integendeel. “Een fijn idee dat het goed geregeld is.”

Rechter of mediator?

Schellekens is gespecialiseerd in het klachtrecht. Haar ervaring heeft ze opgedaan in het openbaar bestuur. Zo was ze zeven jaar ombudsman voor verschillende gemeenten in Midden-Nederland. Ze volgde ook een opleiding tot mediator.

Stelt u zich als ombudsman meer als rechter op of als mediator?

De nieuwe ombudsman formuleert bedachtzaam: “Ik ben meer mediator…, maar elke klacht is maatwerk. Het liefst heb ik de partijen samen om tafel, maar dat kan ik als ombudsman