Log in
Marie-Claire van der Bruggen – auteur van Sprookje van de dood – is geen medium en zeker niet de Jomanda-van- de uitvaartbranche, maar haar visie - zielen incarneren deels en incarneren tijdelijk in aardse lichamen – maakt sterven en rouwen makkelijker.
Marjon Weijzen

Of haar huis vol staat met geurkaarsen in pasteltinten kom ik niet te weten. Vanwege een reparatie aan haar cv-ketel verzetten we het interview naar Van der Valk. Marie-Claire van der Bruggen bestelt er geen kruidenthee, maar cappuccino, ze oogt niet zweverig en ze spreekt zoals ze schrijft: in heldere jip- en-janneketaal.

Je was altijd al gevoelig en bij het sterven van je vader kreeg je een soort openbaring?

“Als kind was het voor mij heel gewoon dat ik ‘andere wezens’ zag en voelde. In mijn puberteit ben ik dat vermogen gaan blokken. Het kwam terug na de geboorte van onze jongste, die twee keer bijna dood ging. Ik wist niet goed wat ik ermee moest, maar ik ben me wel spiritueel gaan verdiepen. Mijn herinneringen aan mijn Thuis kwamen terug. Dat was mooi, maar ook lastig. Ik had een soort heimwee naar ‘die andere wereld’, die zoveel mooier en liefdevoller is, zo