Log in
Hoe werk je verder als je dochter haar leven heeft beëindigd? Gijs Scheerder, medewerker Dela, voelde zich gedragen door zijn collega’s. “Ik hoefde niets te zeggen, ze zagen het aan me. Dan was het: ‘ff een bakkie doen?’”
Marjon Weijzen

Haar eerste opname was tijdens zijn sollicitatiegesprek bij Dela-Arnhem, zestien jaar geleden. “Mijn vrouw belde: Esther was flauwgevallen en met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.” Gijs Scheerder, 59, haalt diep adem, en verhaalt over de neergang van zijn oudste dochter. “Ze was pas twaalf. Het bleek dat ze een eetstoornis had.” Het was voor Gijs, zijn vrouw Carin en hun andere dochters niet te bevatten. “Esther kon goed leren, later ging ze psychologie studeren, en ze schreef en tekende graag en goed. Maar de terugvallen bleven komen en werden steeds hardnekkiger. Ze werd geteisterd door stemmen: haar psychisch leed was enorm.”

Locatiemanager

Scheerder verliet het sollicitatiegesprek voortijdig, maar kreeg de baan toch. De voormalig taxi- en rouwautochauffeur werd de eerste Dela-medewerker van het uitvaartcentrum in Arnhem, dat destijds door Yarden en Dela gezamenlijk werd beheerd. Dela groeide en Yarden vertrok er. Scheerder kreeg er steeds meer Dela-collega’s bij, werd locatiemanager en was in 2008 en 2009