Log in
Intieme uitvaarten, al dan niet met livestream, het leek dé winst van corona. Maar nu alles weer mag, zijn we terug naar groot. Wat kunnen we doen om de voordelen te behouden van uitvaarten voor de inner circle?
Marjon Weijzen

Haar hart ligt bij intieme uitvaarten. “Bij grote uitvaarten zie ik vaak dat de familie zichzelf voorbij galoppeert in het organiseren en weinig toekomt aan het eigen verdriet.” Aan het woord is Marianne Zeegelaar, sinds elf jaar uitvaartbegeleider bij Uitvaartverzorging Van Vuure, werkzaam in het Gooi. Met lede ogen ziet Zeegelaar aan dat, nu de coronamaatregelen zijn opgeheven, alles weer terug is naar ‘groot’.

Coronawinst

Het leek dé winst van de corona-tijd: intieme uitvaarten voor de inner circle, al dan niet met livestream om de cirkels er omheen erbij te betrekken – de minder nabije vrienden, kennissen, buren, collega’s, vrienden van de direct naasten. In een peiling die Brancheblad Uitvaartzorg, branchevereniging BGNU en Funeraire Academie vorig najaar deden, gaf 94 procent van de uitvaartondernemers aan ook na de pandemie livestream te willen