Log in
Het Keurmerk voor de uitvaartzorg is geen papieren tijger en heel betaalbaar, ook voor kleinere uitvaartondernemers. De nieuwe SKU-voorzitter Mijndert Rebel wil vooral koudwatervrees voor het Keurmerk wegnemen.
Marjon Weijzen

Mijndert Rebel controleert na een rit in de vrieskou op de bok van een koets (‘na twaalf kilometer ben je koud!’) het schilderwerk in zijn rouwcentrum (‘opfrisbeurt’), adviseert over opbaren met graszoden (‘met dit weer krijg je ze niet uit je tuin gespit’), doet de administratie (‘desnoods ’s nachts’) en heeft de Europese vergaderstukken op zijn nachtkastje liggen. Met zijn poten in de modder dus, de nieuwe voorzitter van Stichting Keurmerk Uitvaartzorg.

In september zag hij het nog niet zitten. “Mijn vader was net met pensioen, ik had twee nieuwe medewerkers aangenomen: ik zag het me er niet bij doen.” Maar een paar maanden later is hij wel toe aan de stap ‘de schijnwerpers in’: van penningmeester naar voorzitter. Vanaf 13 maart is Mijndert Rebel de nieuwe SKU-voorzitter. “Van bad cop naar good cop”, grinnikt de kersverse Keurmerkbaas. Hij voegt eraan toe dat het niet mee zal vallen om Matthijs de Gee te vervangen. “Matthijs kan het altijd heel diplomatiek brengen.”