Log in
Zelf een powerpointpresentatie maken voor een uitvaart? Muziek afspelen via de telefoon en een beetje ruis voor lief nemen? Of liever echte geluidsprofessionals inhuren? “Het kost een paar honderd tot een paar duizend euro, maar dan heb je wel kwaliteit.”
Marjon Weijzen

Daags voor de uitvaart de cd’s testen is niet meer van deze tijd. Aanleveren van muziek als mp3-bestand is standaard. Jongeren vinden dát al weer achterhaald. Zij halen alles van Spotify of YouTube. Het gesleep met cd’s kost niet alleen de uitvaartverzorger extra tijd: de familie moet dikwijls ook diep graven om originele cd’s op te duikelen. Kan dat niet handiger?

Fotomind

Thea Douma van Uitvaartverzorging Rivierenland (in Beesd) werkt het liefst met haar eigen powerpointpresentaties, ook met eigen apparatuur als dat nodig is. Powerpoints maakte ze altijd al graag. Ze maakt de presentaties nu, met een speciaal programma, voor haar afscheidsdiensten. “De crematoria hier in de buurt zijn er dol op”, lacht ze. “De aulamedewerker hoeft namelijk alleen de spatiebalk te bedienen.” Ze levert ze aan via Wetransfer en mailt een draaiboekje met de slides mee. Ze ontzorgt niet alleen de aulamedewerker, maar vooral ook de familie. “Die moet geen stress krijgen