Log in
Willem van der Putten blijft zich verbazen over de Nederlandse uitvaartbranche. Deze keer over de perfecte moord. En over het niet opmerken van niet-perfecte moorden.
Willem van der Putten

Als ik tijdens een cursus of midden in een lezing laat vallen dat er mogelijkheden zijn om een perfecte moord te plegen terwijl je alle regels van de wet (ogenschijnlijk) goed volgt, heb ik opeens de volle attentie van de zaal. Ik durf te wedden dat een aantal van u, lezers, nu ook naar het puntje van uw stoel verhuist. Is het mogelijk om een moord te plegen en te verdoezelen, terwijl je toch de regels van de wet volgt? Ja. Nu ja, een moord druist in tegen andere wetgeving, zoals het Wetboek van Strafrecht.

Het mooie van een perfecte moord is dat het er niet uitziet als moord. Iedereen denkt met een ‘normaal’ overlijden van doen te hebben. Een perfecte moord is een geval van overlijden, waarbij geen verdenking bestaat.

Nauwelijks schouwen

Maar tegenwoordig hoeft men in Nederland helemaal niet zoveel moeite te doen om een moord perfect uit te voeren. Ook een klunzige moord van echtgenoot