Log in
Hoe zet u trends om in business? Welke kansen ziet u voor de branche? Hoe is het gesteld met uw work-life balance? En bent u bang voor de dood? Ondernemers bevraagd. Deze keer: Heidi Wevers.
Marjon Weijzen

Uitvaartverzorger, uitvaartplanner, uitvaartregisseur? wat voor uitvaartondernemer ben jij?

“Een uitvaartbegeleider. Naasten hebben de antwoorden, wij begeleiden hen naar een afscheid dat voor hen klopt. Dat is de visie van Gaandeweg, waar ik de opleiding net heb afgerond.”

Waarom gaan consumenten voor jou kiezen?

“Ik ben informeel, empathisch, laagdrempelig, direct. Ik heb een enorm netwerk, dankzij mijn Facebookblog ‘op mijn lijf geschreven’ – tweeduizend volgers – en mijn kledingwinkel in Enschede, bekend in heel Twente. Iedereen kent mij als: ‘Heidi, die nu in de uitvaart gaat’. Ik kreeg al een groot artikel in Tubantia, Hart van Enschede en was op de radio en online bij TV oost. Verder kijk ik met mensen mee hoe ze verzekerd zijn, en bespreek met ze wat dat betekent voor hun uitvaart. Die gesprekken voer ik dagelijks. Zo leren de mensen mij kennen, probeer ik hun vertrouwen te winnen en de dood bespreekbaar te maken. Daaruitvolgend heb ik binnenkort een gesprek