Log in
Begraafplaatsbeheerders laten zich vaak behoorlijk kritisch uit over uitvaartverzorgers, merkte De Begraafplaats-hoofdredacteur Anja Krabben. Vooral over de zzp’ers. Een begraafplaatsbeheerder vertelt anoniem over haar ervaringen.
Anja Krabben

“De echt goede uitvaartondernemers zijn op één hand te tellen. Dat zijn degenen die hun werk goed doen, weten wat ze doen – helaas is dat niet vanzelfsprekend –, transparant zijn en goed communiceren met ons. Dat zijn de grote uitvaartver­zekeraars, enkele grotere particuliere ondernemingen en een handvol eenpitters.

Jaarlijks komen er zo’n vijftig verschillende uitvaartondernemingen op onze begraafplaatsen, waarvan zo’n 80 procent eenpitters. En daar is veel wisseling. Een vaste kern blijft, anderen haken af, daar komen weer nieuwe voor in de plaats. Sommigen komen één keer en die zie je daarna nooit meer, maar dan heb je wel alles moeten uitleggen. Of je ziet ze pas na een héél lange tijd weer en moet je toch alles weer opnieuw uitleggen. En dat kost veel tijd.

“Steeds wisselende eenpitters kosten