Log in
De meeste uitvaartondernemers gebruiken een ‘wensenboekje’ of ‘wensenformulier’. Brancheblad Uitvaartzorg vroeg een viertal ondernemers: digitaal en/of op papier? Gratis of betaald? Alleen voor de uitvaart of ook voor de laatste levensfase en de nalatenschap?
Marjon Weijzen

Op een dag googelde ik ‘uitvaartwensen vastleggen’. Bovenaan de zoekopties stonden Monuta, Dela, Ardanta en Rememberme.nl. Naar beneden scrollend vond ik ook enkele kleine uitvaartondernemers: De Regt Uitvaartverzorging en Bloesem Uitvaart. Ik besloot de laatste twee en Monuta te bevragen over hoe en waarom ze hun uitvaartwensenformulieren en/of -boekjes inetten en zocht er nog een familiebedrijf uit Limburg bij: Peusen uitvaartzorg en crematorium, dat werkt met uitvaartwensenformulier Mijn afscheid. Hoe zetten ze hun wensenformulieren en/of -boekjes in?

Opgestuurd of uitprinten?

Het eerste dat opvalt is dat de wensenformulieren van Monuta en Peusen voor iedereen toegankelijk zijn. Ze kunnen digitaal worden ingevuld (Monuta) of uitgeprint en handmatig ingevuld worden (Peusen). De boekjes van De Regt Uitvaartverzorging en Bloesem Uitvaart moet je aanvragen. Ze worden je dan toegestuurd of gemaild (alleen Bloesem heeft (ook) een digitale versie). Overigens sturen Monuta en Peusen op verzoek ook een papieren boekje op. Stefan Mellink van Monuta licht