Ga door naar hoofdcontent
CursussenComplexe restauraties
Docendo

Complexe restauraties

LocatieHouten
Datum11 december 2023
Accreditatie25 PE punten
Deze cursus is al geweest.
Afbeelding Complexe restauraties

Dodelijke slachtoffers van een ongeval of een misdrijf hebben niet zelden ernstige verwondingen of verminkingen. In een enkel geval is het lichaam zelfs helemaal niet meer intact. Toch is het ook in deze situaties mogelijk om waardig afscheid te nemen van een overledene. Daarover leer je alles tijdens de cursus ‘Complexe restauraties’. 

Complexe restauraties

Geen afscheid kunnen nemen zorgt voor extra verdriet bij nabestaanden. Bovendien heeft het een zeer negatieve invloed op het verloop van het verdere rouwproces. In een dergelijke situatie biedt een complexe restauratie dan ook een oplossing. Met specialistische technieken en materialen kan het lichaam (of een deel ervan) toonbaar worden gemaakt, waardoor het toch mogelijk is om waardig afscheid te nemen.  

Voor wie? 

De cursus is bestemd voor professionals die – naast de reguliere laatste verzorging en enkele eenvoudige restauratietechnieken – complexe restauraties willen uitvoeren. 

Vooropleidingseisen 

Bij aanvang van de cursus ‘Complexe restauraties’ moet je als deelnemer kennis hebben van onder andere anatomie van het lichaam, camouflagetechnieken en verantwoord werken. Daarnaast moet je eenvoudige restauraties kunnen uitvoeren.  

Ook is het belangrijk dat je de cursussen ‘Piëteitsvolle verzorging van overledenen en eenvoudige restauratietechnieken’ en ‘Make-up en camouflage’ hebt gevolgd, en dat je enkele jaren ervaring hebt op het gebied van overledenenzorg.  

Neem Contact op!