Ga door naar hoofdcontent
CursussenEigenschappen en vaardigheden van een uitvaartverzorger
Terra, zorg in rouw

Eigenschappen en vaardigheden van een uitvaartverzorger

LocatieRosmalen
Duur13:00-17:00 uur
Datum1 november 2022
Aanmelden
Deze cursus is al geweest.
Afbeelding Eigenschappen en vaardigheden van een uitvaartverzorger

Als uitvaartverzorger werk je met veel verschillende mensen. Waarom regel je de ene uitvaart met meer plezier dan de andere? Heb je moeite met dominante of juist stille gesprekspartners? Ben je jezelf bewust van jouw eigenschappen en vaardigheden?

Als uitvaartverzorger ben je voortdurend bezig met het observeren en beoordelen van de persoonlijkheid van de nabestaande. Door hier oog voor te hebben en aan te sluiten bij de belevingswereld van de nabestaanden kun je hen zo goed mogelijk van dienst zijn. Daarbij is het belangrijk om te beseffen dat er verschillende persoonlijkheidstypes zijn. Maar het is ook belangrijk om je bewust te zijn van je eigen persoonlijkheid.

Inhoud

Tijdens deze training gaan we in op belangrijke eigenschappen en vaardigheden voor een uitvaartverzorger. Daarnaast wordt gekeken naar je eigen persoonlijkheidsmodel. Dit doen we m.b.v. zogenaamde enneagrammen.
O.a. door praktische oefeningen wordt je jezelf bewust van het gedrag van de nabestaande èn van je eigen gedrag. Je krijgt handreikingen om de nabestaanden en je eigen gedrag beter te begrijpen en in te zetten tijdens je gesprekken.