Ga door naar hoofdcontent
CursussenIntervisie-bijeenkomst voor uitvaartverzorgers
Terra, zorg in rouw

Intervisie-bijeenkomst voor uitvaartverzorgers

LocatieRosmalen
Duur14:00-17:00 uur
Datum8 december 2022
Aanmelden
Deze cursus is al geweest.
Afbeelding Intervisie-bijeenkomst voor uitvaartverzorgers

Als uitvaartverzorger werk je alleen. Je maakt veel verschillende situaties mee. Heb je vragen die je graag met collega’s zou willen delen? Om zo van elkaar te leren? Als je alleen werkt is hier geen gelegenheid voor.  Ook als je in een grotere organisatie werkzaam bent, komt het er vaak niet van om hiervoor structureel tijd vrij te maken.

Intervisie

Tijdens een intervisiebijeenkomst wordt een ingebrachte casus besproken met elkaar. Een vraag of situatie waar iemand moeite mee heeft  en die meestal voor de andere deelnemers herkenbaar is als moeilijke situatie.

Op een gestructureerde manier,  worden vragen gesteld  en wordt advies gegeven door de andere deelnemers. Hierdoor wordt zowel voor de vraagsteller als voor de deelnemers duidelijk waarom iemand moeite heeft met een bepaalde situatie en waarom hij/zij daar op een bepaalde manier op reageert. Bovendien krijgt de vragensteller handvatten om op een andere manier met een situatie om te gaan.

Door het meedenken en het aandragen van  oplossingen krijgen zowel de vragensteller als de anderen uit de groep inzicht in de problematiek. Hierdoor wordt op een collegiale manier ondersteuning gegeven aan elkaar .

Methodiek

Er wordt gewerkt volgens de zogenaamde ‘Incident methode’: een eenvoudige en redelijk strak gestructureerde methodiek die erop gericht is om moeilijke zaken of nieuwe ontwikkelingen in een kleine groep te bespreken. Deze methode helpt om via de structuur en een beperkte tijdsspanne doelmatig en effectief  aan een situatie/probleem te werken.