Ga door naar hoofdcontent
CursussenNabestaandenzorg Administratieve dienstverleners
Terra, zorg in rouw

Nabestaandenzorg Administratieve dienstverleners

LocatieRosmalen
Datum16 maart 2023
Deze cursus is al geweest.
Afbeelding Nabestaandenzorg Administratieve dienstverleners

Inleiding

Begeleid jij mensen op administratief gebied en wil je meer weten over wat er na een overlijden op iemand afkomt, zodat je jouw dienstverlening uit kunt breiden? Tijdens de verkorte opleiding nabestaandenzorg leer je alles wat er na een overlijden geregeld moet worden. Deze kennis is ook bruikbaar om te adviseren op andere sleutelmomenten in het leven, bijvoorbeeld na een echtscheiding.

Na een overlijden blijven de nabestaanden met veel vragen achter. Zoals bijvoorbeeld wat te doen met de administratieve afhandeling. Moet ik al meteen de bank of de notaris informeren? Wie zijn eigenlijk erfgenaam en wat moeten zij snel doen?

Tijdens deze verkorte opleiding wordt veel aandacht besteed aan de praktische zaken die op mensen afkomen, na een overlijden. Er is gekozen om geen aandacht te geven aan communicatie en coachen omdat ervan uitgegaan wordt dat de kennis op dit gebied aanwezig is, òf uit andere opleidingen òf door werkervaring. Wel wordt er aandacht besteed aan de emotionele ondersteuning  op het gebied van rouwen.

Deze specialisatie sluit goed aan bij het werk dat o.a. professional organizers, budgetcoaches en schuldhulpverleners  doen. Met de kennis uit deze driedaagse kun je professionele nabestaandenzorg bieden.

Doel van de verkorte opleiding
Het doel van de opleiding is:
Genoeg kennis opdoen op het gebied van de zakelijke afwikkeling om:

  • Cliënten goed te informeren over zaken die na het overlijden en andere sleutelmomenten op hen
    afkomen.

  • Door te verwijzen naar de juiste instantie voor specialistisch, professioneel advies.

  • Op een goede manier aandacht geven aan de gevoelens van de cliënt en het rouwproces in het algemeen.

Doelgroep
Deze verkorte opleiding is ontwikkeld voor budgetcoaches, schuldhulpverleners, professional organizers en overige doelgroepen die beroepsmatig in aanraking komen met nabestaanden of mensen met andere verlieservaringen.