Ga door naar hoofdcontent
CursussenNabestaandezorg
Terra, zorg in rouw

Nabestaandezorg

LocatieRosmalen
Datum2 februari 2023
Deze cursus is al geweest.
Afbeelding Nabestaandezorg

Nabestaandenbegeleider is een mooi vak

Werk je graag met mensen en liggen jouw kwaliteiten op zowel sociaal als administratief vlak? Dan is deze opleiding wellicht iets voor jou.

Nabestaanden maken na een overlijden vaak een moeilijke periode door. Ze rouwen, maar moeten eerst veel zakelijke rompslomp afhandelen. Pas als de zakelijke kant van een overlijden goed geregeld is, krijgen nabestaanden ruimte om te rouwen. Maar ook vóór een overlijden, op ‘sleutelmomenten’ in het leven, zoals samenwonen, echtscheiding en ziekte is het goed om stil te staan bij wat deze nieuwe situatie voor mogelijke consequenties kan hebben na een overlijden. Een nabestaandenbegeleider kan ook op die momenten informeren, zodat de nabestaanden na het overlijden niet voor onaangename verrassingen komen te staan.

Zakelijke en emotionele steun
De zakelijke èn de emotionele ondersteuning komen beide ruim aan de orde in de opleiding Nabestaandenzorg. Deze heeft een interactief karakter: de cursisten worden uitgenodigd na te gaan hoe zij zelf in het leven staan. Er is ruimte voor eigen verlieservaringen en de invloed daarvan op zichzelf als mens. Verder wordt er aandacht besteed aan de verschillende aspecten van een rouwproces, aan specifieke verliessituaties en aan gesprekstechnieken. Daarnaast wordt de cursist voorbereid om mensen op een gedegen manier te ondersteunen bij de zakelijke afwikkeling rondom een overlijden.

Cursisten hebben na afloop van de opleiding voldoende bagage om zelfstandig nabestaandenzorg aan te bieden en hun eigen bedrijf te starten.

Toelatingseisen: HBO-denkniveau
De opleiding is zeer praktisch gericht en gaat uit van een basiskennis als maatschappelijk betrokken mens, zowel op administratief als op emotioneel gebied. Middels een intakeformulier en mogelijk een intakegesprek worden de toelatingseisen getoetst.

Negen lesdagen
De opleiding Nabestaandenzorg bestaat uit 9 dagen, verdeeld over 3 maanden, en wordt gegeven in Rosmalen in de buurt van Den Bosch. Elke lesdag vindt plaats op donderdag van 10.00 – 16.00 uur. Om cursisten zoveel mogelijk aandacht te kunnen geven, is ervoor gekozen met groepen van 6 tot 10 personen te werken. Dat garandeert volop persoonlijke aandacht en interactie. De opleiding wordt afgesloten met een certificaat.

Voor meer informatie zie:

https://www.terrazorginrouw.nl/opleiding-nabestaandenzorg-1