Ga door naar hoofdcontent
CursussenOmgaan met verschillende verlies- en gesprekssituaties
Terra, zorg in rouw

Omgaan met verschillende verlies- en gesprekssituaties

LocatieRosmalen
Duur14:00-17:00 uur
Datum22 november 2022
Aanmelden
Deze cursus is al geweest.
Afbeelding Omgaan met verschillende verlies- en gesprekssituaties

Als uitvaartverzorger kom je veel verschillende verliessituaties tegen. Ben je jezelf bewust van jouw manier van kijken naar deze situaties en de invloed hiervan op je manier van omgaan met de nabestaanden? Voel je jezelf fijner in een één-op-één gesprek of werk je liever met groepen?

Over het algemeen zullen tijdens de gesprekken met nabestaanden emoties aan de orde komen die horen bij verlies. Elke verliessituatie is echter specifiek. Dit verdient extra aandacht. Elk gesprek is anders. Het is goed om aandacht te hebben voor alle personen die aanwezig zijn en daardoor voor de verschillende sferen. Dit vergt maatwerk.

Door je hier bewust van te zijn, kun je beter aanvoelen wat de nabestaande nodig heeft en daardoor op een prettige manier aansluiten bij de verschillende nabestaanden.

Inhoud

Tijdens deze training gaan we in op de verschillende verliessituaties die er bestaan. Denk o.a. aan verlies na zelfdoding, na een misdrijf of ongeval  of verlies van een kind. Wat zijn de verschillen tussen deze verliezen en waar kun je als uitvaartverzorger extra aandacht aan geven?
Verder wordt ingegaan op de verschillende aspecten die aan de orde kunnen komen tijdens een gesprek. Denk hierbij bijvoorbeeld  aan familieruzies, hiërarchie in verdriet, aandacht voor kinderen.