Ga door naar hoofdcontent
CursussenOpleiding Overledenenzorg voor zorgprofessionals
Docendo

Opleiding Overledenenzorg voor zorgprofessionals

LocatieHouten
Duur1 dag
Datum4 juli 2023
Afbeelding Opleiding Overledenenzorg voor zorgprofessionals

Overledenenzorg voor zorgprofessionals

Wil je graag als overledenenverzorger aan de slag? Dan adviseren we je om de opleiding ‘Piëteitsvolle verzorging van overledenen en eenvoudige restauratietechnieken’ te volgen. Daarin reiken we je alle kennis en basisvaardigheden aan om overledenen op een professionele wijze te verzorgen.

Voor nabestaanden is het bijzonder waardevol om op een mooie en persoonlijke manier afscheid te kunnen nemen van hun overleden dierbare. Het geven van de laatste verzorging is zelfs (letterlijk) het laatste wat je voor iemand kunt doen.

Verzorgers krijgen van nabestaanden dan ook steeds vaker de vraag of ze hen daarbij mogen assisteren. Dat is in de meeste gevallen heel goed mogelijk, maar het maakt het natuurlijk extra belangrijk dat je kennis over materialen en (de nieuwste) verzorgingshulpmiddelen up-to-date is. Daarnaast moet je efficiënt kunnen werken en op invoelende wijze kunnen communiceren met uiterst emotionele nabestaanden.

Omdat je tijdens de opleiding kennismaakt met alle aspecten van de postmortale zorgverlening, is het de beste ‘basiscursus overledenenverzorging’ in onze branche. Vanuit deze opleiding kun je je vervolgens verder ontwikkelen door een van onze verdiepingscursussen te volgen.

Voor wie?

Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die werkt of wil gaan werken:

  • In een mortuarium of rouwcentrum
  • Als overledenenverzorger
  • Als uitvaartverzorger.
Vooropleidingseisen

Voor deze cursus zijn geen specifieke vooropleidingseisen van toepassing. Bovendien hoeven deelnemers geen ervaring te hebben in het werken met overledenen.

Vragen over de opleiding?
Neem contact met ons op