Ga door naar hoofdcontent
CursussenPiëteitsvolle verzorging van een overledenen
Docendo

Piëteitsvolle verzorging van een overledenen

LocatieHouten
Datum9 juli 2024
Accreditatie40 PE punten
Afbeelding Piëteitsvolle verzorging van een overledenen

Overledenenverzorging

Wil je graag als overledenenverzorger aan de slag? Volg dan de opleiding voor overledenenverzorging bij Docendo. Tijdens de opleiding reiken we je alle kennis en basisvaardigheden aan om overledenen op een professionele wijze te verzorgen.

Het belang van de juiste overledenenverzorging

Voor nabestaanden is het bijzonder waardevol om op een mooie en persoonlijke manier afscheid te nemen van hun overleden dierbare. Steeds vaker vragen nabestaanden of ze de verzorgers mogen assisteren bij het verzorgen van de overledenen. In de meeste gevallen is dit heel goed mogelijk, maar het maakt het daarom ook extra belangrijk dat je kennis over materialen en de nieuwste verzorgingshulpmiddelen up-to-date is. Daarnaast moet je efficiënt werken en op een meelevende wijze kunnen communiceren met uiterst emotionele nabestaanden.

Omdat je tijdens de opleiding kennismaakt met alle aspecten van de postmortale zorgverlening, is het de beste basis voor overledenenverzorging in de branche. Na het behalen van je examen kies je vervolgens om je verder te ontwikkelen door een van onze verdiepingscursussen te volgen.

Voor meer informatie klik hier!