Ga door naar hoofdcontent
CursussenPiëteitsvolle verzorging van overledenen
Docendo

Piëteitsvolle verzorging van overledenen

LocatieHouten
Datum10 januari 2024
Accreditatie40 PE punten
Deze cursus is al geweest.
Afbeelding Piëteitsvolle verzorging van overledenen

Piëteitsvolle verzorging van overledenen en eenvoudige restauratietechnieken

Wil je graag als overledenenverzorger aan de slag? Dan adviseren we je om de opleiding ‘Piëteitsvolle verzorging van overledenen en eenvoudige restauratietechnieken’ te volgen. Daarin reiken we je alle kennis en basisvaardigheden aan om overledenen op een professionele wijze te verzorgen.

Voor nabestaanden is het bijzonder waardevol om op een mooie en persoonlijke manier afscheid te kunnen nemen van hun overleden dierbare. Het geven van de laatste verzorging is zelfs (letterlijk) het laatste wat je voor iemand kunt doen.

Verzorgers krijgen van nabestaanden dan ook steeds vaker de vraag of ze hen daarbij mogen assisteren. Dat is in de meeste gevallen heel goed mogelijk, maar het maakt het natuurlijk extra belangrijk dat je kennis over materialen en (de nieuwste) verzorgingshulpmiddelen up-to-date is. Daarnaast moet je efficiënt kunnen werken en op invoelende wijze kunnen communiceren met uiterst emotionele nabestaanden.

Omdat je tijdens de opleiding kennismaakt met alle aspecten van de postmortale zorgverlening, is het de beste ‘basiscursus overledenenverzorging’ in onze branche. Vanuit deze opleiding kun je je vervolgens verder ontwikkelen door een van onze verdiepingscursussen te volgen.

Inhoud en aanpak 

Tijdens de cursus behandelen we in ieder geval de volgende onderwerpen: 

  • Verzorging van overledenen 
  • Ethiek en wetgeving 
  • Communicatie met nabestaanden en opdrachtgevers 
  • Hygiëne en infectiepreventie 
  • Inleiding in de anatomie en fysiologie van het menselijk lichaam 
  • Basishechttechnieken en basis restauratiehandelingen 
  • Demonstratie en presentatie van de mogelijkheden van postmortale make-up en camouflage

 

Praktische cursus 

Je zult begrijpen dat we door het gevoelige karakter van
deze cursus nooit kunnen oefenen in de ‘echte praktijk’. Maar we doen er wel alles aan om de lesstof zo praktisch mogelijk over te brengen 

 

Al meer dan 20 jaar 

De cursus ‘Piëteitsvolle verzorging van overledenen en eenvoudige restauratietechnieken’ is de basis van onze leergang Overledenenverzorging. De cursus bestaat nu meer dan twintig jaar en is in die tijd uitgegroeid tot de standaard op het gebied van verzorging van overledenen. 

 Vragen over de opleiding?