Ga door naar hoofdcontent
CursussenResomeren & andere lichaamsbestemmingen
GaandeweG Uitvaart Educatie

Resomeren & andere lichaamsbestemmingen

LocatieWilp (Twello)
Duur09:30-12:30 uur
Datum15 september 2022
Accreditatie6 PE punten
Aanmelden
Deze cursus is al geweest.
Afbeelding Resomeren & andere lichaamsbestemmingen

Binnenkort wordt resomeren mogelijk in Nederland: in plaats van cremeren of begraven wordt een lichaam dan opgelost in een bad met kaliumhydroxide. Het wordt ook alkalische hydrolyse, watercrematie of aquamatie genoemd.

Als mensen voor deze lichaamsbestemming kiezen, betekent het een andere manier van werken rondom de uitvaart. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om een kist op te lossen, dus resomeren vraagt een ander omhulsel.

Wil je meer informatie over

  • Hoe werkt resomeren?
  • Wat gaat er bij resomeren anders qua kisten, waden en manden?
  • Wat kunnen naasten met de residuen van resomeren?
  • Goede voorlichting aan naasten over resomeren
  • Wat is humusatie of humaan composteren?
  • Natuurbegraven versus natuurlijk begraven
  • Een boom worden

Dan is deze SEMINAR wellicht voor jou.

Deze seminar heeft een NAVU accreditatie van 6 PE punten

Susanne neemt je mee in alle ins en outs van deze nieuwe uitvaartmogelijkheid. Naast resomeren zijn er ook andere alternatieve lichaamsbestemmingen in ontwikkeling. Zo is er groeiende belangstelling voor humusatie: het composteren van een lichaam tot vruchtbare aarde waarmee bomen kunnen worden aangeplant. Dit is nog niet toegestaan in Nederland, maar in Washington is de eerste composteerlocatie al een feit. Kunnen we dit ook in ons land verwachten en hoe gaat dat dan in zijn werk? Omdat de behoefte aan natuurlijke uitvaarten enorm toeneemt, gaan we ook in op natuurbegraven én natuurlijk begraven. Want ook op reguliere begraafplaatsen is het mogelijk om op een natuurlijke manier ter aarde te gaan. En wat zijn de mogelijkheden als iemand wenst om een boom te worden?