Ga door naar hoofdcontent
CursussenTerugkom- & verdiepingsdag
Docendo

Terugkom- & verdiepingsdag

LocatieHouten
Datum30 november 2022
Accreditatie10 PE punten
Aanmelden
Deze cursus is al geweest.
Afbeelding Terugkom- & verdiepingsdag

Verder komen in verzorging & communicatie

Je hebt de opleiding Piëteitsvolle verzorging van overledenen en eenvoudige restauratietechnieken gevolgd. Je bent nieuwsgierig, je hebt vragen en behoefte aan meer informatie. Je wilt het beste doen voor nabestaanden, dat betekent ook het beste doen voor jezelf. Bijvoorbeeld het aangeven van grenzen is een aandachtspunt in de uitvaartbranche.

Verzorging & restauratietechnieken

De trainer gaat dieper in op de lesstof op basis van verschillende praktijksituaties. Extra tips & tricks voor de verzorging van een overledene. Meer uitleg over de mogelijkheden van restauratietechnieken. Jij krijgt antwoord op jouw vragen zodat jij verder komt in dit vak en je persoonlijke ontwikkeling.

Opbaring & communicatie

Dat nabestaanden een overleden dierbare kunnen zien is belangrijk voor het omgaan met  verlies. Er zijn bijna altijd mogelijkheden om een overledene zo op te baren dat het een waardevolle herinnering wordt voor nabestaanden. De kist sluiten is zelden een optie.

Naast techniek en verzorging vraagt communicatie met nabestaanden steeds meer aandacht. Hoe begeleid je nabestaanden persoonlijker en houd je regie op een gesprek? Hoe gaat dat als de omstandigheden ingewikkeld zijn door omstandigheden of conflicten?

Zorg voor jezelf

Kun jij je grenzen aangeven? Kun je ‘nee’ zeggen tegen collega’s en nabestaanden? Ben je in staat om constructief feedback te geven? Na deze dag zul jij jezelf zekerder voelen op basis van meer vakinhoudelijke kennis en communicatietechnieken.