Ga door naar hoofdcontent
CursussenUitvaart Coaches
SamSam uitvaartcoaching

Uitvaart Coaches

LocatieRotterdam
Datum1 september 2023
Deze cursus is al geweest.
Afbeelding Uitvaart Coaches

Wil je mensen met een laag inkomen helpen bij het regelen van een uitvaart? SamSam is op zoek naar uitvaartcoaches op vrijwillige basis.

Om uitvaartcoach te worden volg je eerst de speciaal voor SamSam gemaakte cursus. In deze cursus leer je wat de regels zijn voor het zelf organiseren van een uitvaart. Ook leer je gesprekstechnieken om zorgvuldig om te gaan met nabestaanden. Er wordt speciale aandacht geschonken aan de mogelijkheden voor nabestaanden met een smalle beurs.

De cursus bestaat uit 8 modules en de lesdagen zijn op zaterdag. De data van de scholing kun je hier vinden. Aanmelden kan via info@samsamuitvaartcoachining.nl. Na de opleiding wordt van een uitvaartcoach verwacht dat deze werkbijeenkomsten en een intervisiebijeenkomst bijwoont.

De cursus is kosteloos te volgen, mits de cursist gedurende twee jaar zich als vrijwilliger verbindt aan SamSam Uitvaartcoaching. Als dat niet het geval is, wordt het cursusgeld doorberekend.

Onkostenvergoeding en verzekering

De medewerkers die actief zijn voor SamSam Uitvaartcoaching werken op vrijwillige basis. Zowel bestuursleden, projectleider als uitvaartcoaches werken onbezoldigd. Indien gewenst kunnen vrijwilligers een vergoeding krijgen voor gemaakte onkosten, zoals reiskosten of voorlichtingsmateriaal.

Uitvaartcoaches van SamSam krijgen een vrijwilligersverzekering. Dat betekent dat je goed verzekerd bent ten tijde van de uitvoering van je vrijwilligerswerk als coach.

SamSam werkt volgens de normen van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. SamSam komt hierdoor in aanmerking voor kosteloze VOG’s, een verklaring van goed gedrag. Deze verklaring is noodzakelijk als je taken als uitvaartcoach via SamSam in de praktijk wil uitvoeren.

Nieuwe cursusdata

De interne scholing tot uitvaartcoach van SamSam start in september 2023. De scholing bestaat uit 12 lesdagen op zaterdag, om de 14 dagen in Rotterdam. De cursus wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stichting Volkskracht en de gemeente Rotterdam. De cursus is ontwikkeld door docente Ria Middelham van Duende Training en Coaching en Ardy Moeijes organisator en trainer van SamSam Uitvaartcoaching. Meer informatie en actuele data zijn te zijner tijd vinden op onze nieuwspagina en Facebook-pagina.