Log in
Tarieven staan vaak niet gedetailleerd op de site. met reden. Vaak wordt er wel een indicatie van de mogelijke kosten gegeven.
Redactie

Dolinda Leliveld

Ilya uitvaartzorg, regio Druten-Elst-Nijmegen- Den Bosch:

“Omdat het in deze branche om maatwerk gaat, zetten we een indicatie van wat een begrafenis of crematie kan kosten op de website. Daarvoor zijn dan vier pakketten, variërend van 3.900 euro (crematie met thuis opbaren) tot 4.400 euro (begrafenis, rouwcentrum). Met tarieven op je website komt er voor de klant een kostenplaatje uit dat nooit volledig overeind blijft, omdat je appels met peren gaat vergelijken. Daarom maken we bij het eerste gesprek een begroting op basis van de wensen van de klant en deze updaten we later naar boven of naar beneden. De prijs hangt immers samen met keuzes, bijvoorbeeld voor het aantal kaarten en de locatie voor de uitvaartplechtigheid. Ook daar zijn tarieven nooit gelijk.”

David van de Waal

Directeur PCB Uitvaartzorg Utrecht e.o.:

“Vroeger hadden we op de site uitgebreide berekeningsmodules voor de kosten van een uitvaart, maar mogelijke klanten merkten op dat dan nog niet duidelijk was wat…