Log in
Witte maanwerkerspakken, de ogen verstopt achter een bril, wel of niet videobellen, zijn er wel genoeg mondkapjes?
Brenda Tijmes

Boze nabestaanden die een keuze moesten maken wie er bij de uitvaart aanwezig mocht zijn, verdrietige nabestaanden die vanwege hun besmetting zelf geen afscheid konden nemen, de eenzame weduwe op anderhalve meter afstand van haar kinderen. Het voortdurend aanpassen aan de nieuwe richtlijnen.

Als je er even voor gaat zitten en rustig nadenkt over afgelopen anderhalf jaar, wat komt er dan een lijst boven. Veel zaken van deze lijst gingen mijn voorstellingsvermogen te boven. Had me twee jaar terug een film over corona laten zien en ik had ’m afgezet… Een heel land, nee de héle wéreld plat? Ik had het niet geloofd. En toch komt langzaam maar zeker steeds meer het besef waar we allemaal doorheen zijn gegaan.

Ik realiseer me ook dat die lijst niet alleen maar negatieve dingen bevat. We