Log in
Martin Hendriks heeft een uitvaartonderneming – Martin Hendericks uitvaartverzorging - in Vianen. Dit is een ingekorte versie van een column die hij schreef voor Het Kontakt Vianen.
Martin Hendricks

Aangezien mijn vader de oudste is, hebben we het vooral over zijn uitvaart. Hoe herkennen we pa in zijn afscheid?

Hij vertrok altijd als laatste op feestjes, houdt van dweilorkestjes, Utereg is zijn stadsie, maar hij zingt ook het Limburgs Volkslied naarmate het steeds later wordt. We komen uit een grote familie, waarvan mijn vader voor velen, naast familielid, ook werkgever was. Hij zou dan ook een groots afscheid krijgen. Het dweilorkest was altijd een terugkerend item waar we hartelijk om moesten lachen. We zouden hem nu eens als eerste laten vertrekken van zijn afscheidsfeestje met een dweilorkest voorop. Mijn zus Liza vond dit vreselijk en zei steevast: “Dat doen we niet hoor, lekker verschut.” Hilarisch! Tot zij zelf in 2012 overleed. Dit hadden we niet zien aankomen. Pa’s uitvaartwensen werden bijgesteld, het dweilorkest was ineens minder leuk.

Hij wordt dit jaar 85 jaar, de familie is kleiner geworden. We hoeven geen ruimte meer waar 250 personen kunnen komen. Ik zou uiteraard,