Ga door naar hoofdcontent

BGNU

BGNU staat voor Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen. BGNU maakt zich sterk voor kwalitatief goede uitvaartzorg en behartigt vanuit die gedachte de belangen van haar leden.

BU heeft een onafhankelijke journalistieke redactie en is een uitgave van BGNU. Daarmee stimuleert BGNU betrouwbare en transparante (vak)journalistiek, meningsvorming, en discussie binnen de uitvaartbranche. Via BU draagt BGNU eraan bij dat de Nederlandse uitvaartbranche op de hoogte blijft van nieuwe ontwikkelingen op ethisch, vaktechnisch, juridisch, communicatief en commercieel vlak. BGNU-leden ontvangen één abonnement op het Brancheblad Uitvaartzorg gratis.

Lobby

BGNU luistert naar haar leden en vertaalt dat in heldere standpunten ten aanzien van kwesties die de uitvaartbranche raken. Samen met andere organisaties in de uitvaartbranche brengt BGNU die in in overleggen met de overheid en bij cao-onderhandelingen.

Innovatie

BGNU helpt haar leden om de anticiperen op, en te participeren in ontwikkelingen die op de uitvaartbranche afkomen.

Gemak

BGNU is een bron van kennis voor haar leden. Middels het Brancheblad Uitvaartzorg, de BGNU-website en de evenementen die de branchevereniging organiseert. BGNU biedt leden daarnaast diverse voordeelcontracten, modelovereenkomsten, algemene voorwaarden, etc.

Kwaliteitsborging

Uitvaartzorg moet goed gaan; ook als er niemand toekijkt. BGNU-leden zijn in het bezit van het Keurmerk Uitvaartzorg. BGNU zorgt dat de eisen van het Keurmerk, en het Vakexamen Uitvaartzorg, blijven aansluiten bij de praktijk. En BGNU helpt leden om aan die eisen te blijven voldoen; bijvoorbeeld door het organiseren van evenementen waarmee Register Uitvaartverzorgers PE-punten verdienen.

Netwerk

Ondernemen doe je niet alleen. Tijdens BGNU-evenementen delen leden hun ervaringen met andere uitvaartondernemers. Daar wordt iedereen beter van. BGNU-leden hebben altijd gratis toegang.

BGNU is het aanspreekpunt voor de overheid, maar ook voor andere partijen zoals de pers. BGNU geeft graag reactie op de actualiteiten die spelen in de uitvaartbranche. Zowel voor vragen over het BGNU-standpunt als voor feitelijke informatie kunt u zich wenden tot onze directeur Brigitte Wieman (info@bgnu.nl of 070 – 364 75 00).

Meer informatie over BGNU kunt u vinden op www.bgnu.nl