Log in
Vroeger, toen we nog links of rechts waren, bij de bakker wit- of bruinbrood bestelden en op visite konden kiezen uit koffie of thee, in het ‘of-oftijdperk’ dus, hadden we én wat te kiezen én geen keuzestress.
Willem van Reijendam

Het een sloot het ander uit en als er al een derde weg was, dan was dat meestal een onooglijk zijpaadje. “We waren arm, maar wat waren we gelukkig toen”, denken de nostalgen onder ons, maar het is fijn dat je tegenwoordig pindakaas light mét stukjes noot zonder honing kunt kopen.

Begraven of cremeren is er ook zo één. Natuurlijk, je kunt je lichaam ook ter beschikking stellen of een zeemansgraf geven, maar dat zijn toch de uitzonderingen.

Nu komt er dan de langverbeide mogelijkheid van het resomeren. Hoeveel uitvaartondernemers zouden die mogelijkheid zelfs maar opperen in het regelgesprek? Het leven (en de dood) zijn zo toch al ingewikkeld genoeg? “Ik weet niet wat ik wil hoor, begraven of cremeren. Aan allebei zitten vooren nadelen.” “O, maar hebt u resomeren dan al overwogen?” Alsof