Log in
Het zwaar getroffen Heerde heeft al sinds november vorig jaar een coronamonument voor de coronaslachtoffers uit de gemeente (foto), een initiatief van uitvaartvereniging Memento Mori.
Redactie

In Heerde overleden tijdens de eerste golf meer dan vijftig mensen aan de gevolgen van het virus. In het Oranjepark in Nunspeet komt een herdenkplek met een herdenksteen en bankjes waar mensen de slachtoffers van corona kunnen herdenken. Ook Nunspeet is zwaar getroffen in het begin van de pandemie: in verzorgingshuizen in Nunspeet waarde het virus rond en een zorgmedewerker pleegde zelfmoord vanwege de coronatragiek.

In Boxtel herinnert een ‘stiltezuil’ aan de zwarte periode van verpleeghuis Het Wereldhuis, waar de helft van de 35 besmette bewoners overleed. In veel andere gemeenten wordt er over monumenten nagedacht. In Amstelveen en Amsterdam vond men het nog geen tijd voor een vast monument, maar wilde men coronaslachtoffers wel een hart onder de riem steken. In Amstelveen is er het ‘Hart van Medeleven’, een tijdelijke gedenkplek aan de Amstel, en in Amsterdam was er ‘Het Hart van Troost’: in juli