Log in
De Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB (TVL) helpt mkb-bedrijven en zzp’ers bij het betalen van een deel van hun vaste lasten.
Redactie

De tegemoetkoming van minimaal 1000 en maximaal 50.000 euro is voor bedrijven die meer dan 30 procent van hun omzet hebben verloren door de coronacrisis. Aanvragen kan tot en met 30 oktober. De regeling wordt verlengd tot en met 30 juni 2021.

Voor zzp’ers is er de Tozo-regeling, de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemer. Voor de nieuwe termijn worden andere inkomstenbronnen wel meegewogen. Na 1 juli 2021 vallen zzp’ers die nog worstelen door de coronacrisis onder de reguliere bijstandsverlening voor zelfstandigen.

Met de NOW-regeling kun je personeel doorbetalen tijdens de coronacrisis. De Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) is voor bedrijven die door de coronacrisis minimaal 20 procent minder omzet hebben. NOW-3 aanvragen voor de periode vanaf oktober kunnen vanaf 16 november.

Stichting Crematoria en Begraafplaatsen Zoomen Zegestede diende zowel voor NOW 1 als 2 een aanvraag in. “Uit voorzorg”, zegt directeur Annette van de Meene. “Uiteindelijk was het gelukkig niet nodig.” Het aangevraagde en toegekende bedrag is inmiddels weer teruggestort. Zolang de horeca open mag blijven, verwacht Van de Meene dat