Log in
Tussen de Oude Maas en de polder ligt Natuurbegraafplaats Zomerlanden, onderdeel van Nationaal Landschap de Hoeksche Waard.
Redactie

In het vijftig jaar oude essenbos zijn op een terrein van 9 hectare duizenden nieuwe bomen geplant. Een ontvangsthuis met horecavoorziening is nog in aanbouw. De officiële opening staat gepland voor oktober. Initiator is Natuurbegraafplaatsen van Waarde. De gemeente Hoeksche Waard hoopt dat met de nieuwe natuurbegraafplaats wordt voorzien in de groeiende behoefte om in de natuur begraven te worden en dat er beter toezicht kan ontstaan op het nu verwilderde bosgebied.

Op een landgoed van 11 hectare in Twente startte Natuurbegraafplaats Wienerveeld, met 5 hectare waar begraven en verstrooid kan worden. Er zijn een voedselbos, vijver, ceremonieplaats in de open lucht, een uitkijkpunt en 35 parkeerplaatsen. Als grafmarkering is naast een boomschijf ook inheemse beplanting toegestaan.

In Naarden openden landschapsarchitect Ada Wille en wethouder Barbara Boudewijnse natuurbegraafplaats Nieuw Valkeveen bij het Gooimeer. Er is ruimte voor zo’