Log in
Het ministerie van Binnenlandse Zaken en koninkrijksrelaties liet een onderzoek uitvoeren naar digitale nalatenschap en de kwaliteit van de uitvaartbranche.
Redactie

De zogenaamde flitspeiling over digitale nalatenschap toont aan dat het onderwerp nog niet echt leeft en dat Nederlanders flink verdeeld zijn over wat er door wie geregeld moet worden. Een derde van de Nederlanders vindt de privacy van de overledene belangrijker dan het recht op informatie van de nabestaanden. Maar een kwart is het hiermee (helemaal) oneens. Terwijl een derde van de Nederlanders wil dat de overheid regels en wetten opstelt, vindt een even groot deel dat mensen daar zelf verantwoordelijk voor zijn.

De uitvaartbranche wordt gemiddeld beoordeeld met een 8. Ongeveer één op de tien organisatoren van uitvaarten geeft aan een slechte prijs-kwaliteitverhouding te hebben ervaren. Dat komt vaker voor bij grote landelijke en regionale middelgrote uitvaartondernemingen dan bij kleine zelfstandige ondernemingen (16 procent – 2 procent). 9 procent is (zeer) ontevreden over één of meer aspecten rondom de organisatie van deze uitvaart.