Log in
Eerder richtte Boukje Canaan al een opleiding (Bekwaam afscheidsfotograaf) en een coöperatie op voor afscheidsfotografen (Afscheidsmomenten). Nu introduceert zij ook een keurmerk: keurmerk afscheidsfotograaf. Om dit te behalen moet er een portfolio worden overlegd en toetsen rouwcoach Ellen Dreezens en portretfotograaf Arnaud Mooij tijdens een assessment de benodigde competenties. Het bestuur van het keurmerk bestaat uit Canaan zelf en Inge van Venrooij. De eerste vier gecertificeerde afscheidsfotografen zijn: Boukje Canaan (Boxtel), Kristel Dallinga (Groningen), Gerda Wesselius (Stiens) en Ilja Verstraten (Westdorpe).
Redactie / Nederland

→ Anne Wieb Wijnsma stopte als mede-eigenaar van Uitvaart24 en begon voor zichzelf als zzp’er in en rond Almere.

→ Astrid Oranje is de nieuwe directeur van Stichting R.K. Begraafplaatsen te ’s Gravenhage (begraafplaatsen St. Petrus Banden en St. Barbara). Oranje startte 35 jaar geleden als administratief medewerker bij de stichting.

→ Oud-marketeer Andja Bratíc begon na haar uitvaartopleiding bij Après la Vie haar bedrijf in pre-funeral planning Art of Goodbye, waarbij ze zich richt op de organisatie van uitvaart en digitale nalatenschap.

→ Jim Leidelmeijer en Hans van Straalen van Capulus Uitvaartkisten richten zich weer op hun core business en verkochten Afscheidshuis Amsterdam aan Spierings & Dunweg.

→ Michel van den Bosch, eigenaar van Bosch Glaskunst in Zoetermeer, nam De Gedenkgroep over van Ron Endlich, die met pensioen gaat.

→ Petra Branderhorst, medevennoot van De Zwaan Uitvaarten in Utrecht, is met pensioen. Nathalie Swinkels is in de onderneming gestapt. Zij rondde in 2016 de Meander uitvaartopleiding af en werkte daarna anderhalf jaar als