Log in
Dankzij de overname door De Laatste Eer Steenwijk kon Chris Wassink de leiding van zijn familiebedrijf Wassink Uitvaartverzorging in Meppel overdragen aan zoon Martijn. Wassink startte zijn uitvaartbedrijf in 1997, nadat hij bijna twintig jaar werkte als uitvaartverzorger bij de Onderlinge Begrafenisvereniging Meppel en omstreken.
Redactie / Nederland

→ Jeanine Helthuis, Algemeen directeur van PC Uitvaart, vertrekt per 1 april. Helthuis, die eerder algemeen directeur was bij Monuta, werkte vijf jaar bij het Amsterdamse uitvaartbedrijf.

→ Bram van der Zijden, sinds enkele jaren bekend in de uitvaartbranche als ritueelbegeleider en oprichter van Uitvaartkrachten.nl, richtte MVO Uitvaartbranche Nederland op. “Mijn laatste grote project in mijn werkzame leven.” Hij wil met zijn nieuwe organisatie ondernemers binnen de uitvaartsector bijstaan om maatschappelijk verantwoord te ondernemen volgens de richtlijn ISO 26000 en een MVO-certificaat voor de uitvaartbranche ontwikkelen.

→ Yarden opende in Amsterdam multicultureel uitvaartcentrum Zuidoost. Het personeel (zie foto) vormt een afspiegeling van het stadsdeel.

De laatste groep Nederlandse afgestudeerde ritueelbegeleiders van het Moment met trainers Marian van Veen en Hermien Embsen. Ineke Leemans (Bilthoven), Miranda Schutten (Nijmegen), Mariëlle Beije (Wirdum), Sonja Charldorp ( Zoetermeer), Gabriëlle Baron (Vught), Sander Egas (Castricum), Erna Jansen (Bavel) en Tjarda Rietdijk (Culemborg). Embsen ondersteunt de opleiding die onderdeel is geworden van Docendo