Log in
Paul Koeslag is boegbeeld BGNU af. Na acht jaar – twee bestuurstermijnen – stopt hij als voorzitter van BGNU. Directeur Heidi van Haastert neemt zijn taken over. Het bestuur krijgt een meer toezichthoudende taak met een roulerend voorzitterschap. In het bestuur volgen Véronique Klaassen (directeur uitvaartverzorging Dela) en Jeanet de Groot (adjunct-directeur uitvaartverzorging Yarden) Sandra Schellekens (Dela) en Rob IJntema (Yarden) op voor de sectie groot. Brenda Siebrand (Siebrand -Kampen, Meander - Zwolle, Jager - Dronten) volgt David van de Waal (PCB - Utrecht) op voor de sectie midden. Een uitgebreid afscheidsinterview is te lezen op deze site.
Redactie / Nederland

→ Yardens directievoorzitter Ron Bavelaar vertrekt na vijf jaar. Hij wordt voorzitter van de raad van bestuur van Univé.

→ Ook manager Anita van Loon vertrekt bij Yarden. Zij volgt Patricia van Engelen op als directeur van Uitvaartstichting Hilversum, die het Hilversumse crematorium exploiteert.

→ Gwendolyn Pieters uit Vlissingen is de nieuwe voorzitter van het in 2016 opgerichte Nederlandse Collectief Van Afscheidsfotografen (NCVA), netwerk van professionele fotografen. Ruim 25 afscheidsfotografen werken hierin samen. Pieters volgt mede-oprichter Gonnie Helfrich op.

→ Thomas Macco en Jacqueline van Haarlem namen Uitvaartonderneming Snijders in Maarssen over van Marjo Klarenbeek.

→ André Poort heeft Uitvaartverzorging Noord-Groningen na dertig jaar overgedragen aan Theo en Fred Uil van Uitvaartverzorging Uil. Het uitvaartbedrijf werkt vooral voor uitvaartverenigingen.

→ Binnen Nardus, koepel van uitvaartverenigingen, is Albert Berends opgevolgd als penningmeester door accountant en regionaal activiteitenbestuurder van Yarden Guido van der Velde. Rein Bouwman vult de openstaande bestuursvacature ‘uitvaartzorg’ in.

→ Stichting GreenLeave heeft een raad van advies ingesteld. De leden zijn: Felice Uiterwijk (marketing manager bij Fairtrade Original),