Log in
Directeur Heidi van Haastert (links) overhandigde Anja van Wingerden, directeur van Après la Vie Academie, het position paper Uitvaartbranche vraagt meer aandacht voor duurzaamheid van branchevereniging BGNU en Stichting Green- Leave tijdens BGNU NetwerkEvent op 18 juni.
Redactie / Nederland

→ Wim Vlaanderen (oud-beheerder van begraafplaats Kranenburg in Zwolle) kreeg in Sepulkralkulturmuseum Kassel de Silberenedelnagel van voorzitter Matthaus Vogel voor de jaren van samenwerking, de studiereis naar Nederland en de lezingen die hij in Duitsland gaf over het uitvaartwezen in Nederland. In zijn dankwoord zei Vlaanderen dat hij in Duitsland veel leerde over aanleg, inrichting en beplanting. De Duitse cursus begraafplaatsbeheerder heeft hij naar Nederland meegenomen.

→ Na 21 jaar wijzigt de bedrijfsnaam Uitvaartbegeleiding Jacqueline Vegt in Ammoniet Uitvaartbegeleiding. De oude naam deed geen recht aan de vrouwen die met Jacqueline Vegt het bedrijf dragen: Henriëtte van der Knijff, Emmie van der Horst, Jacqueline Blanken, Thea van Tol, Esther van Rooijen (uitvaartbegeleiders), Ine Roeleven, Susan Stolwijk en Michou Kwanten (bureaumedewerkers, PR & communicatie). Per 1 augustus krijgen zij een mannelijke collega: Sytze Geursen.

→ Klopper & Kramer Uitvaartverzorging (Nijmegen), CVU (Rotterdam) en Eer & Volharding (Delft, Den Haag) zijn toegetreden tot GreenLeave.

→ Carole Roks startte in Dieren Mae Uitvaart (Maatwerk, aandacht en eerlijk) en