Log in
Berichten uit de rubriek Kortst van het magazine.
Redactie / Nederland

Domusdela

In de binnenstad van Eindhoven opende Dela Domusdela, een voormalig klooster, omgetoverd tot een moderne, duurzame spirituele ruimte, met een luxe hotel- en congresvoorziening, die ook gebruikt kan worden voor uitvaarten.

Herdenking verkeersslachtoffers

Elke derde zondag van november worden er in de hele wereld bijeenkomsten gehouden voor nabestaanden van verkeersslachtoffers. In Middelburg kwamen ongeveer honderd nabestaanden bijeen om samen hun overleden dierbaren te herdenken. Bron: Omroep Zeeland.

Joods-islamitische begraafplaats

De Liberaal Joodse Gemeenschap van Rotterdam en Moslimpartij Nida gaan op zoek naar een stuk grond voor een gezamenlijke joods-islamitische begraafplaats met eeuwigdurende grafrust. Bron: NRC.

ISO-norm 17024

Beroepsvereniging NVOA-Vesalius voor obductieassistenten, overledenenverzorgers en thanatopracteurs, gaat, op vrijwillige basis, werken met de (internationale) ISO-norm 17024. Certificeringsinstelling DNV GL vormt momenteel een waarborgcommissie van afgevaardigden uit de hele branche. Volgens Vesalius kan de norm wellicht ook door uitvaartverzorgers gebruikt gaan worden.

ISO-norm Vredehof

Vredehof heeft naast het Keurmerk Uitvaartzorg en ISO