Lees verder
Hoewel in het begin van de coronacrisis de uitvaartzorg vergeten leek, heeft de branche de laatste maanden niet te klagen over belangstelling vanuit Den Haag.
Redactie

Na minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) bracht ook koningin Máxima een werkbezoek aan de uitvaartbranche. Het bezoek van Hare Majesteit verliep wel een stukje stijver dan dat van Ollongren. In drie gespreksrondes sprak Máxima in Het Clingendaelhuys met medewerkers van Engelen & Spoor uitvaartbegeleiding in Den Haag, BGNU-directeur Heidi van Haastert en diverse uitvaartwerkers uit door corona zwaar getroffen gebieden. Maar waar Ollongren wandelde over een begraafplaats en tijdens die wandeling gesprekken kon voeren, ook met een uitvaartvernieuwer en een nazorgconsulent, maakten Máxima en in haar kielzog Omroep Max kennis met een minder breed en kleurrijk segment van de uitvaartbranche. “Donkerblauw en Haags”, constateerde een van de aanwezige journalisten.

Koningin Máxima luisterde goed, gaf blijk van kennis, zorg en medeleven en net als Ollongren was ze vol lof over hoe de branche ten tijde van de pandemie goed afscheid nemen mogelijk blijft maken.